Predškolce i njihove vaspitače iz 50 predškolskih ustanova širom Srbije koje su uključene u projekat “Podrška reformi sistema predškolskog vaspitanja i obrazovanja“ (SUPER) pozivamo da nam šalju:

  • grupne dečje radove, zajedničke crteže, kolaže… koje su napravili u vrtiću,
  • video materijale u kojima će predstaviti razne aktivnosti, prostor u kome borave, pesme koje pevaju…

Budite kreativni, šaljite nam radove i dečije iskaze na temu VOLIM svoj vrtić.

Radovi se mogu slati na adresu volimsvojvrtic@euinfo.rs od 23. novembra do 15. decembra 2020.

Podrška EU predškolstvu Srbije

Evropska unija uložila je do sada oko 6 miliona evra za reformu predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

U martu 2019. započeo je projekat „Podrška reformi sistema predškolskog vaspitanja i obrazovanja“ (SUPER) u koji je uključeno 50 predškolskih ustanova i lokalnih samouprava. Pre ovog projekta, realizovan je i projekat „Unapređivanje predškolskog vaspitanja i obrazovanja u Srbiji“ – IMPRES (2011 – 2014), prvi iz oblasti predškolskog vaspitanja i obrazovanja koji je u Srbiji finansirala EU sa 3,75 miliona evra. Projekat je doprineo socijаlnoj inkluziji i smаnjenju siromаštvа unаpređivаnjem uslugа u oblаsti predškolskog obrazovanja i vаspitаnjа i širenjem dostupnosti zа svu decu.

Donacija EU obezbeđena tokom 2020. za didaktičku, IT opremu i nameštaj u iznosu od oko milion evra, dodatno je doprinela kvalitetnom inkluzivnom predškolskom vaspitanju i obrazovanju za 56 predškolskih ustanova u 55 gradova u Srbiji.