Priče iz Srbije

Radio džinglovi

Mini-serijal: 8 dramskih situacija

Pripremili smo mini-serijal kratkih videa – igranih skečeva o situacijama u kojima se učenici, nastavnici i profesori svakodnevno nalaze. Kratki video formati snimljeni u autentičnom ambijentu škole o temama koje podjednako zanimaju i učenike i nastavnike.

U ulozi profesora našli su se popularni glumci: Ivan Bosiljčić, Kalina Kovačević i Bojana Stefanović, dok je stariju sestru glumila Suzana Lukić. Profesor gitare, Nikola Radosavljević, glumio je sam sebe kao i profesor Vladimir Petrović.

Za uloge učenika odabrali smo: popularnog Jutjubera Andriju Jovića (Andrija Jo), mladu glumicu Natašu Miovčić, a najmlađi glumci (pritom blizanci) došli su nam iz 6. razreda osnovne škole – Ana i Vuk Radosavljević.

Ove kreativne video-priče moći ćete da gledate na RTS-u 3, u pauzi onlajn školskih časova kao i u redovnim terminima obrazovno-naučnog programa RTS 2. Sve epizode moći ćete da gledate i na web-platformi RTS Planeta.  Gledaocima će svih 8 epizoda biti dostupno i na programu Radio-televizije Vojvodine (RTV), na srpskom i na jezicima nacionalnih manjina.

Iza scene – Obrazovanje je važno